Prečo by ste mali mať uzatvorené životné poistenie

Prečo by ste mali mať uzatvorené životné poistenie

Životné poistenie predstavuje aspekt, ktorý čoraz viac ľudí považuje za akúsi samozrejmosť. A právom. Životné poistenie je pomyselnými zadnými dvierkami v prípade, ak v dôsledku choroby či úrazu ostanete dlhší čas bez príjmu. Základom je však správne nastavené životné poistenie. Ako ho docieliť? Riešenie je jednoduché – vyhľadajte skúseného odborníka, ktorý sa v tejto problematike vyzná, a teda vám aj dobre a odborne poradí.

Životné poistenie ako odpoveď na prípady typu – čo keby?

Finanční odborníci sa zhodujú – životné postenie je výrobným rozhodnutím. Pretože vás zabezpečí pri chorobe, úraze či inej ťažkej životnej situácii, ktorá môže do výraznej miery ovplyvniť domáci rozpočet. Životné poistenie by ste rozhodne mali zvážiť aj v prípade, ak už máte nejaké dlhodobé finančné záväzky, napríklad leasing, hypotéku a pod. Je dôležité uvedomiť si, že životné poistenie je veľmi flexibilné, každá poisťovňa má isté podmienky. Čiže je prakticky na vás, ako si vyskladáte svoje životné poistenie, akú poistnú sumu si zvolíte, aké druhy pripoistenie a pod. Mimoriadne odporúčané je pripoistenie trvalých následkov po úrade, kritické choroby alebo práceneschopnosť (PN). Každopádne, je vhodné poradiť sa s finančným agentom alebo sprostredkovateľom, ktorí majú dokonalý prehľad o poisteniach jednotlivých poisťovní (čo ponúkajú, aké výhody by ste získali a i.). Cieľom je získať životné poistenie na mieru.

Prečo uzatvoriť životné poistenie

Životné poistenie je dobrovoľné a predstavuje rozumné finančné zabezpečenie. Je hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste ho mali uzatvoriť. Tým najdôležitejším je vytvorenie finančnej rezervy v prípade neočakávaných, ale aj plánovaných udalostí. Možno spomenúť sporenie na starobný dôchodok, kúpu automobilu či nehnuteľnosti atď. Zapamätajte si, že životné poistenie predstavuje finančné zabezpečenie aj pre vašu rodinu. Preto by ho mal mať každý živiteľ rodiny. V prípade úrazu či nebodaj smrti totiž životné poistenie môže poskytnúť finančnú kompenzáciu náhleho výpadku príjmu. Samozrejme, ako už bolo spomenuté – dôležité je správne nastavenie poistky. V neposlednom rade môže životné poistenie zaistiť splatenie záväzkov, keďže poistenca (zaťaženého hypotékou, úverom a pod.) zabezpečí v prípade úrazu, PN či smrti. Je zrejmé, že životné poistenie nie je zbytočnosťou a rozhodne ani akýmsi luxusom, keďže dovoliť si ho môže skutočne každý. Stačí sa obrátiť na dobrého finančného agenta alebo spoločnosť, ktoré vykonajú dôslednú analýzu vašich poistných potrieb. Na základe toho budú schopní určiť vhodnú výšku poistnej sumy, poistné obdobie či typ životného poistenia, druhy pripoistení a pod.

Ak hľadáte kvalifikovaných odborníkov v oblasti financií, odporúčame MASTER FINANCE. Všetci naši spolupracovníci majú odborné skúšky a licencie Národnej banky SR. Garantujeme profesionálne poradenstvo a dlhodobý servis v každej životnej situácií. Tešíme sa na stretnutie v jednej z našich pobočiek po celom Slovensku (Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Trenčín, Nováky, Partizánske).

Farská 500 /18 95701 Bánovce nad Bebravou
tel.: +421918435921

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888